Ως φωτογράφος γάμου μου αρέσει όταν μου δίνεται η ευκαιρία να φωτογραφίζω γάμους σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας η ακόμα και του κόσμου. Πόσο μάλλον σε ελληνικά νησιά όπου το φως, τα χρώματα, οι συμμετρίες ακόμα και η όμορφη διάθεση των ανθρώπων περισσεύει. Με αυτά ως σκέψεις τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου δέχθηκα τηλέφωνο από την Ευδοκία η οποία ήθελε να πραγματοποιήσει ένα ρομαντικό καλοκαιρινό γάμο στην Σίφνο.

   Η αλήθεια είναι ότι η διοργάνωση ενός γάμου εξ αποστάσεως, στην συγκεκριμένη περίπτωση στην Σίφνο έχει πάρα πολλές ιδιαιτερότητες. Να φροντίσει το ζευγάρι για την διαμονή των καλεσμένων στο Νησί, το Catering του Γάμου και να φροντίσει για τις εσωτερικές μετακινήσεις αμέσως μετά το μυστήριο του γάμου από την Εκκλησια των Επτά Μαρτύρων, στο Lazarou Beach. Οι περισσότεροι καλεσμένοι θα ερχόταν από την Θεσσαλονίκη, τον τόπο μόνιμης διαμονής του ζευγαριού. Ήταν επιθυμία του ζευγαριού να πραγματοποιήσει τον γάμο του σε ένα όμορφο κυκλαδίτικο νησί!

   Σε αυτές τις περιπτώσεις η συμβολή ενός έμπειρου φωτογράφου γάμου είναι πολύ σημαντική καθώς μπορεί να κατευθύνει το ζευγάρι ώστε να δώσει προσοχή στα σημεία που πρέπει. Η καθοδήγηση του μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για το ζευγάρι συμβάλλοντας στο να πραγματοποιήσει τον γάμο των ονείρων του.

   Η προετοιμασία της νύφης θα γινόταν στο πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο Ψαχαρόπουλου στον Αρτεμώνα, ο γάμος στην εκκλησία των Επτά Μαρτύρων στο κάστρο της Σίφνου και η δεξίωση του γάμου στην Ακτή Λαζάρου στον Πλατύ Γιαλό. Ο στολισμός λιτός με καθαρές γραμμές, λαμπάκια να είναι κρεμασμένα χιαστή σε όλο το μήκος της εξέδρας που ήταν στημένα τα τραπέζια και μονόχρωμα λουλούδια που διατηρούσαν το ύφος του νησιού ανεπηρέαστο.

   Η θέα του Lazarou Beach την στιγμή της άφιξης της Νύφης και του Γαμπρού ήταν κάτι μοναδικό. Η Εύη και ο Γιώργος έφτασαν στoν χώρο της δεξίωσης από την μεριά της θάλασσας με μια παραδοσική τράτα, μέσα σε πορτοκαλί και κόκκινα χρώματα από τα καπνογόνα. Οι γονείς και οι φίλοι τους τα κουνούσαν στον ρυθμό του τραγουδιού πού είχαν επιλέξει για την εισοδό τους. Η συνέχεια ήταν μοναδική και η δεξίωση του γάμου κράτησε μέχρι τα ξημερώματα με εναλλαγές ξένης και ελληνικής νησιώτικης μουσικής.

   Απολαύστε τον,

   SHARE